UKR: Novi sukobi, poginuli vojnici

U blizini grada Slavjanska na istoku Ukrajine večeras su obnovljene borbe, pri čemu su dva ukrajinska vojnika poginula u borbi protiv proruskih pobunjenika.

Izvor: B92

Petak, 02.05.2014.

22:52

Default images

"Grupa naoružanih ekstremista napala je ukrajinske vojnike iz 95. padobranska brigade... Nastavljene su intenzivne borbe. Dvojica ukrajinskih vojnika su poginuli", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Ukrajine koje je prenela agencija Frans pres.

Ukrajinske snage bezbednosti započele su jutros specijalnu operaciju kod Slavjanska u Donjeckoj oblasti uz angažovanje vazduhoplovstva i oklopne tehnike, u kojoj su poginula tri pobunjenika i dva civila, a dva ukrajinska vojnika su ubijena dok su sedmorica ranjena, javila je ranije danas ruska agencija Itar-Tass.

Podsetimo, danas je i u Odesi došlo do sukoba u kojima je bilo poginulih i ranjenih, a predveče je zapaljena zgrada Doma sindikata i u tom požaru stradalo je najmanje 35 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: