Kijev ne može da obuzda ekstremiste

Žestoki sukob tokom noći blizu Slavjanska pokazuje da ukrajinske vlasti ne mogu da obuzdaju naoružane ekstremiste, saopštilo rusko ministarstvo spoljnih poslova

Izvor: B92

Nedelja, 20.04.2014.

12:57

Default images

Ministarstvo je navelo da je neprecizirani broj nevinih civila stradao u napadu naoružanih pripadnika Desnog sektora, ekstremno desničarske nacionalističke organizacije koja je u februaru imala vodeću ulogu u svrgavanju ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča koga podržava Moskva.

"Rusija je zgrožena ovom provokacijom naoružanih osoba, što je dokaz da vlasti u Kijevu nemaju volju da zauzdaju i razoružaju nacionaliste i ekstremiste", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je poručilo da je bilo iznenađeno zbog toga što je do ovog incidenta došlo nakon što su Rusija, EU, SAD i Ukrajina 17. aprila u Ženevi potpisale sporazum kojim su ljudi pozvani da odustanu od nasilja i zastrašivanja, prenosi Rojters.

"Rusija insistira na tome da Ukrajina striktno poštuje obaveze koje je preuzela i da smiri situaciju u jugoistočnoj Ukrajini", navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva.

U napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine sinoć je ubijeno šest osoba, javio je Glas Rusije. Među ubijenima su četiri pripadnika samoodbrane samoproglašene Narodne republike Donjeck i dva napadača za koje se veruje da su pripadnici paravojne radikalne, ukrajinske grupe "Desni sektor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: