Sukob demonstranata u Odesi

U ukrajinskom gradu Odesi je došlo do sukoba između proruskih i proevropskih demonstranata, kada su se ukrstili putevima kojima su išli u protestne šetnje.

Izvor: B92

Nedelja, 30.03.2014.

20:38

Default images

Proruski demonstranti, čiji broj policija procenjuje na 2.500 do 3.000, okupili su se na svom uobičajenom mestu - polju Kulikovo, nedaleko od glavne železničke stanice, a nakon održanog mitinga krenuli u šetnju, prenosi Glas Rusije.

Oko 2.000 do 2.500 proevropskih demonstranata se okupilo u blizini statue vojvode Rišeljea. Posle mitinga, većina učesnika se razišla, a manji broj demonstranata je krenuo u šetnju.

Pošto su se putevi dve grupe ukrstili, brojniji proruski demonstranti su pojurili proevropske, nateravši ih nazad do statue Rišelje, gde je policija sprečila veće sukobe.

Nema podataka o eventualno povređenima, niti o većim ekscesima, osim gađanja jajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: