Socijalisti EP: Dačića za Nobela

Socijaldemokrate u Evropskom parlamentu predložile su Ketrin Ešton i premijere Srbije i Kosova Ivicu Dačića i Hašima Tačija za Nobelovu nagradu za mir.

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2014.

11:24

Default images

"Napori za normalizovanje odnosa dve zemlje su bez presedana i stvorili su mogućnost za dugotrajni mir i saradnju", navodi se u pismu grupe socijaldemokrata predsedavajućem odbora za dodelu Nobelove nagrade za mir Torbjornu Jaglandu.

Slično pismo s predlogom da Dačić i Tači dobiju ovu prestižnu nagradu pre četiri nedelje su uputili članovi američkog Kongresa iz kokusa koji zastupa albanske interese.

"Čvrsto raskidajući s prošlošću i pronalazeći put za blistavu budućnost, dvojica premijera iskazali su izvanrednu posvećenost, hrabrost i viziju", napisali su američki kongresmeni.

U pismu predstavnika Progresivne alijanse socijalista i demokrata koje je potpisao njihov šef Hanes Svoboda 24. januara, navodi se da nominovanje Ketrin Ešton, Ivice Dačića i Hašima Tačija ne znači samo "nagradu za ostvaren napredak, već i podstrek, mogućnost za poslednji neophodni podstrek za dugotrajni mir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: