13.000 đaka na kursu za teroriste

Vlada Hamasa u Gazi proslavila je "maturu" oko 13.000 srednjoškolaca koji su proveli poslednjih šest dana učeći kako da budu teroristi.

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

21:15

Default images

Hamasovi kampovi za obuku namenjeni tinejdžerima podrazumevaju obuku za rukovanje oružjem, prvu pomoć, samoodbranu i kurs "podizanja bezbednosti" - časove za identifikovanje izraelskih špijuna, prenosi "Vašington tajms".

Foto: Beta/AP
13.000 srednjoškolaca prošlo je program pod nazivom "Futuva" na nekoliko lokacija u pojasu Gaze, a trenirali su ih pripadnici vojnog krila Hamasa - brigade Izedin al-Kvasam .

Broj onih koji su završili kurs znatno je veći u odnosu na prošlu godinu, kada je trening prošlo 5.000 tinejdžera. Program su inicirala ministarstva obrazovanja i unutrašnjih poslova.
Foto: Beta/AP
Na svečanosti se obratio i Hamasov premijer Ismail Hanija, koji je negativno govorio o Izraelu. On je istakao i program obuke za žene-samoubice.

Ministar unutrašnjih poslova Fathi Hamad je izjavio da je ovo bila priprema za rat sa Izraelom, koji "visi u vazduhu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: