Vulin: Rešen najveći strah Srbije

Ministar bez portfelja za KiM Aleksandar Vulin rekao da je na ponovljenim izborima u severnoj Mitrovici rešen najveći strah da će Albanac upravljati tim gradom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

20:43

Default images

Vulin je, takođe, naveo i da je neshvatljiva odluka OEBS da se kutije sa glasačkim listićima odnose i broje u Kosovu Polju.

"Vlada Srbije izgubila je najveći strah kada je Kosovska Mitrovica u pitanju, da će gradonačelnik biti neko koga građani Mitrovice ne žele", rekao je Vulin za RTS.

Očekujući formiranje srpske vlasti sa srpskim gradonačelnikom, Vulin je naveo da je najvažnije što će Srbi sarađivati u Kosovskoj Mitrovici i istakao da treba sačekati objašnjenje EU zbog čega je bilo neophodno nositi vreće i glasačke kutije u Kosovo Polje.

"Mi Srbi ne možemo da dozvolimo grešku, vaga se svaka reč. Hajde da čekamo kompletne informacije", rekao je Vulin i zahvalio građanima što su izašli na ponovljene izbore, očekujući veliki odziv i u drugom krugu.

Građani su na izborima u Kosovskoj Mitrovici poslušali svoju vladu i poslali poruku evropskoj zajednici da autoritet Vlade Srbije ne sme biti potcenjen, rekao je Vulin i naveo da su mu sve srpske liste drage, ali mu je najdraža ona iza koje stoji Vlada Srbije.

Ministar je čestitao svima na rezultatima i istakao je da je najvažnije da Srbi međusobno sarađuju.

"Čestitam građanima što su izabrali ovako kako su izabrali, što su nas poslušali, izašli na izbore i odlučili za svoju sudbinu. Naravno, želimo da opet izađu u što većem broju, neka izaberu kako hoće da izaberu", naveo je Vulin.

U osvrutu na priče o pritiscima na Srbe s Kosova, on je rekao da takvih pritisaka nije bilo i upitao je zašto to niko nije pomenuo onda kada su Srbe vređali i omalovažavali na izborima pre dve nedelje.

Vulin očekuje da se kampanja za naredni krug nastavi onako kako je do sada vođena, kao i da se odmah nakon izbora formira Zajednica srpskih opština.

"Očekujem prepreke od strane Prištine i to neprekidno, da će pokušati da favorizuje pojedine srpske liste, da će nam zabranjivati posete i očekujem da će se boriti da Srbi ne izađu u drugi krug izbora", rekao je ministar i dodao da će dati sve od sebe da građani ponovo izađu na glasanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: