Utorak, 02.07.2013.

08:40

Budva: Ubijen državljanin Srbije

Državljanin Srbije Miloš Vidaković (29) iz Pančeva ubijen je rano jutros u pucnjavi kod Starog grada u Budvi, saopštila je crnogorska policija.

Izvor: Vijesti, Tanjug

Default images

Kako se navodi, u pucnjavi je ranjena i jedna devojka, a više osoba je povređeno dok su u panici bežali sa mesta događaja.

Vidaković je pogođen s najmanje tri hica iz pištolja dok je sedeo u jednom kafiću ispod zidina Starog grada u Budvi, a od posledica ranjavanja preminuo je na putu ka Opštoj bolnici u Kotoru.

Kako je policija saopštila, u pucnjavi je ranjeno još troje gostiju lokala, od koji i jedna devojka, ali su svi prošli sa lakšim telesnim povredama.

Policija je navela da je nepoznati muškarac sa crnim šeširom prišao Vidakoviću sa leđa i ispalio tri hica u predelu grudnog koša, a zatim počeo da beži, kada je nasumice opalio još nekoliko hitaca.

U popularnim šankovima ispod zidina Starog grada u vreme pucnjave bilo je više od 500 gostiju, koji su, kada je počela pucnjavapočeli panično da beže. tada je više njih povređeno. Kako pišu podgoričke Vijesti, svi su zatražili pomoć u budvanskoj hitnoj pomoći, dok je ranjena devojka prebačen u Kotor.

Crnogorska policija saopštila je da intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva državljanina Srbije, a u tom cilju razmenila je relevantne informacije sa srpskom policijom.

"Uprava policije Crne Gore preduzima intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ubistva Vidakovića. Medju tim aktivnostima je i komunikacija sa službenicima Direkcije policije MUP-a Srbije, radi razmene relevatnih informacija", navodi se u saopštenju.

Vijesti navode i da su beogradski mediji ranije pisali da je osoba sa istim imenom i prezimenom kao i ona koja je jutros upucana (Miloš Vidaković), takođe iz Pančeva, proteklih godina učestvovala u nekoliko pucnjava i drugih incidenata, uključujući i tuču sa policijom.

Mediji su pisali da je Miloš Vidaković (29) poslednji put u aprilu ranjen u pucnjavi u Beogradu u naselju Galenika, kada je nepoznati napadač ispalio na njega nekoliko hitaca.

Kako su tada prenele Večernje novosti, Vidaković je u večernjim satima došao taksijem iz Pančeva. U parku se sastao sa muškarcem nepoznatog identiteta. Ubrzo je došlo do svađe, zatim i sukoba, i Vidaković je počeo da beži.

Nepoznati napadač ga je stigao posle 500 metara, izvadio pištolj i ispalio više metaka, ranivši Vidakovića u nogu i glavu i pobegao. Takođe, mediji su pisali i da srpska policija smatra da je trgovina narkoticima motiv incidenata u kojima je bilo i mrtvih, a navodno su povezani sa Vidakovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: