CG potrošila 2 mil. € na lobiranje

Crna Gora je za lobiranje u međunarodnim organizacijama, pre svega u NATO, od 2008. do 2012. potrošila dva miliona evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2013.

10:40

Default images

U periodu do 2014. godine lobistima će biti isplaćeno još 850 000 evra.

Kako su objavile podgoričke "Vijesti", za promociju ulaska Crne Gore u NATO angažovane su lobističke kompanije Orion stratedžis i Ref grup.

Njihov glavni zadatak u Vašingtonu je da pomognu ulazak Crne Gore u NATO što je pre moguće, kao i da se sastaju sa zvaničnicima američke administracije u vezi sa interesima zvanične Podgorice.

Iz crnogorske vlade su naveli da država angažuje lobiste sa ciljem da Crna Gora koristi te usluge koje su, zajedno sa unutrašnjim reformama i diplomatskim spoljnopolitičkim aktivnostima, dovele do dobrih bilateralnih odnosa i napretka u integracionim procesima.

Rezultati koje smo postigli do sada su napredak u evropskim i evroatlantskim integracijama, kao i odlični bilateralni odnosi sa SAD, saopštili su iz Vlade Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

17 h

Podeli: