Bebi koja je ujedinila BiH lošije

Pogoršalo se zdravstveno stanje bebe koja je pokrenula proteste u Bosni i Hercegovini zbog jedinstvenog matičnog broja, piše Klix.ba.

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2013.

20:21

Default images

"Zdravstveno stanje moje ćerke malo se pogoršalo", izjavio je danas Edmir Ibrišević, otac tromesečne Belmine, koji se pojavio ispred tržnog centra Alta u Sarajevu, gde se okupila manja grupa građana koji nastavljaju izražavati nezadovoljstvo zbog nerada državnih institucija.

Kako prenosi agencija Fena, dodao je da nije upoznat o detaljima nastalih komplikacija i kako čeka da mu doktori saopšte tačnu dijagnozu.

"Potrebno mi je da dobijem napismeno potvrđenu dijagnozu kako bih mogao da počenem da prikupljam sredstva za Belminino lečenje u inostranstvu. Bez toga uvek postoji mogućnost da neko kaže kako prikupljam novac za sebe, što želim da izbegnem", kazao je između ostalog otac devojčice i dodao kako će, kad akcija počne, broj računa za uplatu biti objavljen na društvenim mrežama.

Naveo je i kako mu je "izuzetno drago da je jedna beba uspela pokrenuti i ujediniti narod koji su političari podelili", budući da je upravo Belminin slučaj izazvao pravu revoluciju u BiH.

Tromesečna beba Belmina otputovala je večeras na lečenje u Nemačku.

S Belminom je otputovala i njena majka Fatima i doktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Belmina je odletela privatnim avionom kompanije Delić Air iz Pule, a sve troškove prevoza tromesečne bebe i ekipe koja ide u pratnji snosiće Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Kako piše klix.ba, vidno potreseni roditelji nisu bili raspoloženi za davanje izjava. Oni će u Štutgart sleteti oko 22 sata, a nakon toga će sanitetskim vozilom biti prebačena u Ulm gde bi trebalo da joj bude urađena transplantacija.

Podsetimo, Belmini je dijagnostikovano teško imunološko oboljenje, a u Nemačkoj bi trebalo da se podvrgne presađivanju koštane srži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: