Knežević: Nismo pili otrovno mleko

Jasno je da niko u Srbiji nije pio otrovno i kancerogeno mleko već da je u pitanju bila političko-medijska afera, kaže ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

21:54

Default images

"Najveću štetu pretrpeli su seljaci, i to oni siromašni koji imaju po nekoliko krava i proizvodnjom mleka obezbeđuju egzistenciju svojoj porodici", rekao je Knežević u intervjuu za “Večernje novosti”.

"Iako se aflatoksin u nešto većim koncentracijama pojavio u svim državama našeg klimatskog pojasa, samo je u Srbiji od toga napravljen skandal s lošim posledicama po privredu i građane", dodao je on.

Knežević je rekao da su u svemu tome jasni "politički motivi Demokratske stranke i aktuelne Vlade Vojvodine", ali i pojedinaca za koje je ministar ocenio da rade u interesu "uvoznog lobija", "za ličnu korist, a protiv interesa domaćih proizvođača".

"Tržište mleka se stabilizovalo čim su potrošači shvatili da nema nikakve opasnosti od konzumiranja mleka i da je u pitanju isfabrikovana afera. Nivo aflatoksina zavisi od mnogo faktora, od njive do trpeze, i njegovo povećano prisustvo u ekstremnim klimatskim uslovima kakvi su bili prošlog leta ne može se sprečiti kampanjski, vec sistematskim i dugogodišnjim merama", rekao je Knežević.

Govoreći o briselskom sporazumu, ministar je izrazio nadu da će Srbi s Kosova, nakon emotivne reakcije, uvažiti interese države i nacije i da će prihvatiti da sprovedu taj sporazum.

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je juče da najnovija ispitivanja pokazuju da je mleko u Srbiji "katastrofalno loše". Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je, s druge strane, da je mleko u Srbiji bezbedno, jer je nivo aflatoksina ispod propisanih 0,5 mikrograma po kilogramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: