"U NS svi građani ravnopravni"

Gradske vlasti moraju uvažiti preporuku da na displejima gradskih autobusa u Novom Sadu ne može biti samo ćirilični natpis za označavanje pravca.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

19:31

Default images

To je izjavila zamenica pokrajinskog ombudsmana za prava nacionalnih manjina Eva Vukašinović i dodala da su svi građani ravnopravni.

"Ovo je zaista jedno principijelno pitanje. Radi se o tome da li su u ovom gradu svi građani ravnopravni ili ima, orvelovski, jačih i slabijih građana. Suština pitanja je da li imamo svi ista prava ili nemamo", kazala je Vukašinovićeva za Radio-televiziju Vojvodine.

On je dodala da pokrajinski ombudsman, ukoliko gradske vlasti ne budu poštovale preporuku, može da pokrene disciplinski postupak, ili da inicira pokretanje krivičnog postupka, a može i tužiti grad zbog kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: