Bomba u dvorištu kuće novinarke B92

U dvorištu porodične kuće roditelja novinarke Tanje Janković nađena je eksplozivna naprava.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

14:45

Default images

Policija u Vranju saopštila je da je slučaj prijavila Jelena Janković, majka naše novinarke.

Podsetimo, porodica naše novinarke Tanja Janković pre više od mesec dana napadnuta je u vranjskom hotelu "Pržar" za vreme jedne svadbe. U toj tuči učestvovao je i policijski inspektor, a istraga o slučaju još traje.

Eksplozivnu napravu Jankovići su pronašli oko podneva, a kasnije popodne stigle su, osim Vranjske policije koja je odmah došla na lice mesta, i ekipe forenzičara i deminera iz Niša i Beograda. Istraga je u toku, a Jankovići kažu da nisu ni bili svesni kolika je opasnost, dok im inspektori nisu objasnili, zatvorili prilaz kući i celoj ulici.

"Rekli su da je nebezbedno, da ne izlazimo jer je opasno. Ovaj mi je inspektor objasnio da je vrlo ubitačno to sredstvo i da je moglo da se desi i ono najgore", rekao je Zoran Janković.

On kaže da zna šta je motiv napadača.

"Kako je Tanja počela da istražuje ta paljenja po gradu - dva automobila predsedniku opštine, kafana, kuće, desetak automobila, na kraju su zapalili i pozorište i to je bila kap u moru", rekao je Zoran i dodao da zna ko stoji iza napada.

"Znamo, Vranje je malo mesto. Znamo šta se dešava i kako je postalo od najbezbednijeg grada najnebezbedniji.

Jankovići se još oporavljaju od povreda zadobijenih na svadbi, iza kojih kažu da stoji lokalni inspektor. Da li su ova dva događaja u vezi, trebalo bi da pokaže istraga, čiji se rezultati očekuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: