Devojka skočila sa Brankovog mosta

Sugrađanka S. M. (33) skočivši sa Brankovog mosta pokušala sebi da oduzme život . Rečna policija reagovala munjevito i izvukla je iz vode.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

20:05

Default images

Pripadnici rečne policije izvukli su iz vode S. M. (33), koja je nešto posle 19 časova skočila sa sredine Brankovog mosta, u pravcu ka starom delu grada. Žena je nakon pokušaja samoubistva davala znake života, a ekipa iz Hitne pomoći, koja je ubrzo stigla na mesto nesreće, u svesnom stanju prevezla ju je u Urgentni centar.

Sugrađanku S. M. koja se na ogradi Brankovog mosta pripremala da skoči, osim rečne policije, koja je brzo reagovala, primetili su i prolaznici kao i pecaroši, koji su objasnili da se čitava drama odigrala munjevitom brzinom, za samo nekoliko sekundi.

"Ovde se svakodnevno dešavaju ovakve i slične situacije, a samo oni najsrećniji prežive skok. Gledao sam kada je jedan čovek pao pravo na beton, njemu nije bilo spasa. One koji skoče u vodu, vrlo brzo izvuku rečni policajci koji reaguju ekspresno. Da njih nema, ko zna šta bi bilo", kaže Dobri Janković, jedan od pecaroša koji se u tom trenutku našao ispod Brankovog mosta.

Još jedan pecaroš, koji godinama lovi ribu na ovom mestu, kaže da je Brankov most jedna od "crnih" tačaka u Beogradu gde se najčešće događaju samoubistva i pokušaji samoubistava.

Prema rečima portparola Hitne pomoći dr Nade Macure, žena je odbijala da razgovara sa lekarima i policijom o tome zašto je odlučila da izvrši samoubistvo.

Prema statistici, od prošle godine Srbija je na 13. mestu u svetu po broju samoubistava, a mentalni poremećaji, kao što su depresija i zloupotreba psihoaktivnih supstanci, uzroci su u više od 90 odsto slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: