GSA: Pretučen gej mladić u parku

Gej strejt alijansa saopštila je da je nekoliko osoba pretuklo gej mladića V. M. (25) i uz oštru osudu nasilja zatražila od nadležnih da uhapsi počinioce.

Izvor: B92

Nedelja, 09.09.2012.

16:48

Default images

Kako je navedeno, napad se dogodio u noći između 7. i 8. septembra u parku u Fruškogorskoj ulici u Beogradu, a policiju je obavestio drug pretučenog koji je uspeo da pobegne.

Dodaje se da su gej mladića pretukla šetorica mladića uz pogrdne uzvike, a da je policija došla na mesto napada nekoliko minuta posle poziva ali da su napadači pobegli.
Od nadležnih GSA traži "da ovaj i sve prethodne slučajeve nasilja bez odlaganja rasvetle, indentifikuju počinioce i privedu ih pravdi".
U Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrdjeno je danas Tanjugu da je napad prijavljen policiji i da se inteznivno radi na ravetljavanju svih okolnosti i pronalažaenju počinioca.

Petrušić: Hitno pronaći počinioce napada

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić večeras je najoštrije osudila napad na mladića, pripadnika LBGT populacije u centru Beogradu i zatržila od nadležnih da adekvatno kazne napadače.

Petrušić u saopštenju zahteva od nadležnih "da hitno pronadju počinioce ovog napada, da ih privedu pravdi i adekvatno kazne".

Ona je podsetila "da će se za manje od mesec dana održati 'Parada ponosa' i da su u prvoj nedelji oktobra najavljene brojne manifestacije LGBT organizacija".

Petrušić upozorava da je i zato "u ovom periodu neohodno preduzeti sve mere kako bi se ove aktivnosti održale u sigurnom i bezbednom okruženju".

Istovremeno, naglasila je ona, "potrebno je i efikasno sankcionisati svaki vid nasilja, pretnji i govora mržnje nad ovom populacijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: