Priprema za aeromiting u Batajnici

Na aerodromu "Batajnica" održaće se aeromiting 1. i 2. septembra, u godini kada srpsko vazduhoplovstvo slavi sto godina.

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

17:16

Default images

Ovaj događaj je sam po sebi atrakcija, a ekipa TV B92 je prva imala čast da snimi pripreme, akrobacije i pilote koji će 2. septembra oduševljavati posetioce i zaljubljenike u vazduhoplove.

Na pisti Aerodroma “Batajnica” je više od 40 stepeni. Bez obzira na vrućinu, vojnicima i pilotima je zadovoljstvo da pripremaju jedan od najvećih događaja i obeleže stogodišnjicu srpskog vazduhoplovstva.

Najbolje je leteti ujutru, dok još temperatura nije viša od 35 stepeni, kažu. Ima i onih koji lete u toku dana, ali ljubav prema letenju je jača od tog napora - navikli su da se znoje, da trpe vrućinu u kabini “laste”, MIG-a 29 i drugih letelica.

Avioni poređani na batajničkom aerodromu pripremaju se i ove sedmice lete i grme iznad Beograda podsećajući da je još malo vremena ostalo do Aeromitinga.

2. septembra ćemo imati priliku da na, nadamo se, vedrom nebu iznad glavnog grada uživamo u akrobacijama kao što su leđni let, spori ili komandni valjak ili “kovit sa dva okreta”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: