Dačić protiv Dodikove inicijative

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je nepotrebna inicijativa predsednika RS Milorada Dodika o definisanju srpskog nacionalnog interesa.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2012.

13:40

Default images

"Čemu služi državno rukovodstvo nego da štiti srpski državni i nacionalni interes? Valjda je obaveza svih na državnim funkcijama da štite državni i nacionalni interes i što se mene tiče ta inicijativa nije bila potrebna", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija pošto je primio vatrogasce koji su učestvovali u gašenju požara kod Hilandara.

Dačić je naveo da o Dodikovoj inicijativi nije informisan i podsetio da je predsednik Republike Srpske o tome razgovarao s predsednikom
Srbije Tomislavom Nikolićem tokom njihovog nedavnog susreta u Beogradu.

Premijer Srbije je rekao da očekuje dalje zbližavanje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama.

"Srbija poštuje Dejtonski sporazum i ustrojstvo BiH i nikakvih promena tog sporazuma ne sme biti bez saglasnosti tri naroda i oba entiteta, a to znači i da bi Srbija trebalo da razvija što bliže odnose sa Republikom Srpskom u svakom smislu", rekao je Dačić.

Dodik je juče rekao da se zalaže za što hitnije definisanje jasnih političkih ciljeva srpskog naroda u celini, naglašavajući da je o tome razgovarao i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

"Mi smo se dogovorili da iza 20. septembra u Banjaluci održimo Savet za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama, na čijem će dnevnom
redu biti i ova tema", rekao je juče Dodik.

Kako je naveo, tada bi trebalo da se razmotri mogućnost zajedničkog delovanja u vezi s pitanjima Dejtonskog sporazuma, Kosova i Metohije,
Srpske pravoslavne crkve, jezika i ostalih pitanja bitnih za srpske nacionalne interese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: