Četvrtak, 14.06.2012.

00:57

Grčka desnica: Izbaciti decu dođoša

Radikalni grčki desničari iz "Zlatne zore" zapretili su da će izbaciti decu imigranata iz bolnica i vrtića, ako uđu u parlament nakon nedeljnih izbora.

Izvor: index.hr

Default images

Zlatna zora je svoje upozorenje imigrantima poslala na predizbornom skupu u Atini, a najava je propraćena gromoglasnim aplauzom okupljenih ljudi.

"Ako Zlatna zora uđe u parlament, sprovešćemo racije u bolnicama i dečjim vrtićima i izbacićemo imigrante i njihovu decu na ulice tako da na njihova mesta mogu doći Grci", kazao je Ilias Panagiataros iz Zlatne zore na mitingu.

Grčki birači će u nedelju ponovo izaći na opšte izbore, nakon što stranke nisu uspele da oforme vladajuću većinu.

Na tim izborima 6. maja Zlatna zora je osvojila gotovo 7 odsto glasova. Stranka povećava svoju popularnost delom i zbog talasa nezadovoljstva Grka "glavnim" političarima i dubokom privrednom krizom.

Ekstremno-desničarsku organizaciju "Zlatna zora" optužuju za nasilne napade na imigrante u Atini, a njeni članovi učestvovali su u sukobima sa levičarima i anarhistima.

Sada u kampanji koriste činjenicu da su Grci zabrinuti za snabdevanje lekovima i nedostatak bolničkih kreveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: