Jat kažnjen zbog šikaniranja pilota

Viši sud u Beogradu doneo presudu po kojoj je "Jat ervejz" kriv za diskriminaciju svog pilota Aleksandra Pfajfera i dužan je da mu isplati nadoknadu, piše Blic.

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

09:11

Default images

Prema odluci suda, Pfajfer (49) bi od "Jata" trebalo da dobije više od 3,8 miliona dinara, na ime naknade materijalne štete, troškova postupka i kamate.

Ovo je prva presuda doneta u Višem sudu u Beogradu, kojom je utvrđeno da je tuženi diskriminatorski postupao prema tužiocu, od kada je na snagu stupio Zakon o zabrani diskriminacije aprila 2009.

"Blic" piše da je pilot-kapetan "Jat ervejza” Aleksandar Pfajfer 29. juna podneo Četvrtom opštinskom sudu tužbu protiv te kompanije zbog, kako tvrdi, "sistematske diskriminacije i zlostavljanja na radu jer je Nemac i katolik”.

Sud je utvrdio da je “Jat”, kako se navodi u presudi, sa Pfajferom prekinuo svaki normalan vid komunikacije, u nekoliko navrata ga je službeno zvao na razgovore, pa je iste odbio da održi, doneo je nezakonito upozorenje pred otkaz ugovora o radu, prestao je da ga uredno obaveštava o njegovim letovima, bez ikakvog obrazloženja umesto na letenje uputio ga je na nastavu...

“Jat” je, dodaje se, pilota godinama nazivao pogrdnim i uvredljivim imenima “general Ler” (po generalu koji je 6. aprila 1941. organizovao bombardovanje Beograda), “Šicer” i “Švaba”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: