Uhapšeni lekari zbog primanja mita

Policija je uhapsila četvoro lekara Opšte bolnice u Užicu osumnjičenih da su tražili i dobili mito od 10.000 evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2012.

17:06

Default images

Lekari su osumnjičeni da su upućivali pacijente da uzimaju ortopedska pomagala od dve firme, čiji su direktori takođe uhapšeni.

Uhapšeni su lekari Opšte bolnice u Užicu Divna T. i Ana B., načelnica Odeljenja fizijatrije Snežana P. i ortoped Goran J., kao i direktor preduzeća Ortopedija MC iz Beograda Marko C. i direktor firme Ortopedija luks iz Kragujevca Nikola L., a uhapšen je i vozač Miodrag M.

"Osumnjičeni su u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe od 1. juna 2011. godine do 15. januara, uz prethodno postignuti dogovor sa Markom C. i Nikolom L., upućivali svoje pacijente da ortopedska pomagala nabavljaju od njihovh firmi, za šta su od Marka C. i Nikole L. zahtevali i dobili mito u iznosu od više od 10.000 evra, dok su isporučena pomagala njihove firme naplaćivale od Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja", rečeno je u MUP-u.

Osumnjičeni su uhapšeni u nastavku akcije suzbijanja korupcije u zdravstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: