Pronađena NATO bomba u Zastavi

Pored glavnog ulaza u fabriku Fijat automobili Srbija pronađen je projektil za koji se pretpostavlja da je zaostao od bombardovanja NATO -a 1999. godine.

Izvor: Tanjug, RSE

Nedelja, 29.05.2011.

20:31

Default images

Očekuje se dolazak specijalizovane ekipe za uništavanje eksplozivnih sredstava, koja treba u ponedeljak da sitigne iz Beograda.

Mesto kod ulaza Šest topola, na kome je projektil pronađen, obezbedila je policija, a zabranjen je i saobraćaj u ulici koja prolazi pored italijanske fabrike u tom gusto naseljenom delu grada.

Bombu je pronašao bagerista juče po podne izvodeći građevinskr radovr, a mesto gde je otkrivena obezbeđuje policija, rekao je načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović.

Načelnik uprave kragujevačkog Centra za obaveštavanje Bojan Tomić rekao je Radiju Slobodna Evropa da za sada nema pouzdanih informacija o veličini, razornoj moći i tipu projektila.

Građevinski radnici koji grade nove proizvodne hale pronašli su raketu pored glavnog ulaza u fabriku Fijat automobili Srbija, kroz koju svakodnevno prolazi po nekoliko hiljada zaposlenih.

Tokom vazdušnih udara NATO-a tadašnja Grupa Zastava je u dva navrata pogođena sa više od 30 projektila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: