Čitaku: Negativan uticaj izveštaja

Zamenica ministra spoljnih poslova Kosova Vljora Čitaku kaže da je izveštaj Dika Martija, izvestioca Saveta Evrope, negativno uticao na nova priznavanja Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 28.12.2010.

14:15

Default images

Ona kaže da je izveštaj u kom se govori o odgovornosti Hašima Tačija u trgovini organima nestalih Srba negativno uticao na percepciju drugih zemalja o Kosovu.

Vljora Čitaku kaže i da očekuje angažovanje Ministarstva spoljnih poslova Albanije, ali i drugih prijateljskih zemalja da lobiraju za veći broj priznanja nezavisnosti Kosova.

Zamenica ministra, pošto je Skender Hiseni podneo ostavku kad i svi ministri Demokratskog saveza Kosova, kazala je da je 2010. godina bila uspešna sa aspekta angažovanja MIP-a.

Kao uspeh, Vljora Čitaku je navela odluku Međunarodnog suda pravde kojom je, kako tvrdi, legalizovano jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, a potom i usvajanje Rezolucije na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vljora Čitaku je navela da MIP u 2011. godini očekuju mnogi izazovi, među kojima i osnaživanje subjektiviteta Kosova na međunarodnoj sceni.

Kosovo je tokom ove godine priznalo osam država, odnosno 72 od jednostrano proglašene nezavisnosti u februaru 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: