Pastor: Odluka sramna

Šef poslaničke grupe manjina u skupštini Srbije Balint Pastor odluku Srbije da ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir ocenio kao skandaloznu.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2010.

12:28

Default images

On je na sednici Skupštine Srbije apelovao na Vladu da izmeni sramnu i skandaloznu odluku da Srbija nema predstavnika na ceremoniji dodele nagrade za mir .

Nebojša Ranđelović iz LDP-a pitao je ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića zašto se ne bavi odlukom o neprisustvovanju Srbije dodeli nagrade jer ta odluka predstavlja kršenje i Ustava Srbije i ljudskih prava.

Podsetimo, Srbija je među 19 zemalja koje će bojkotovati dodelu Nobelove nagrade za mir, koja je ove godine pripala kineskom disidentu Liju Sjaobou. Brojne ličnosti i nevladine organitzacije zahtevale su od Srbije da preinači tu odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: