Sednica o rafineriji nije održana

Sednica Skupštine Smedereva o opozivu izdavanja zemlje za izgradnju rafinerije u tom gradu, sazvana na zahtev opozicije predvođene DSS-om, nije danas održana.

Izvor: B92

Subota, 31.07.2010.

15:28

Default images

Sednica nije održana zbog nedostatka kvoruma, jer nisu došli odbornici vladajuće koalicije koju predvodi Demokratska stranka.

Sednica je bila zakazana u isto vreme kada je održan i protest građana koji se protive izgradnji rafinerije koju bi trebalo da gradi holandsko-američki “Komiko oil”.

Referendum o izgradnji rafinerije zakazan je za 8. avgust, a naredna sednica lokalnog parlamenta za 16. avgust.

U Smederevu je na vlasti koalicija DS-a, Socijalističke partije Srbije, Pokreta za Smederevo, Nove Srbije, Smederevske demokratske stranke i Srpskog pokreta obnove.

U opoziciji su DSS, Srpska radikalna stranka, Srpska napredna stranka i Koalicija za bolje Smederevo.

Na mitingu opozicije koji je trajao oko 20 minuta okupilo se manje od stotinu građana sa vuvuzelama i transparentima "Nećemo otrov", "Nećemo rafineriju" i "Zdravlje i budućnost dece nisu na prodaju".

Sve stranke u Smederevu dobile su termine da pred referendum u elektronskim medijima iznesu stavove o gradnji rafinerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: