Vujičićima potreban krov nad glavom

Posle emitovanja priče na B92 o ugroženoj porodici Vujičić iz Kragujevca, javili su se brojni donatori. Pomoć i dalje potrebna za završetak porodične kuće.

Izvor: B92

Subota, 31.07.2010.

13:26

Default images

Četvoročlana porodica Vujičić živi u nehumanim uslovima sa penzijom od 8 000 dinara.

Posle prošlonedeljnog emitovanja priče o njima na B92, javili su se brojni donatori koji su želeli da pomognu. Vujičići su dobili uglavnom nešto hrane i garderobe.

Međutim, da bi imali elementarne uslove za život, neophodno je završiti radove na do pola izgrađenoj porodičnoj kući, pa su potrebni donatori iz građevinskih kompanija koji bi poklonili materijal ili završili radove.

Nisu Vujičići očekivali da će se, posle priloga emitovanog na B92, javiti toliko ljudi da pomogne.

Zahvalni su na hrani i garderobi koju su dobili od pojedinaca, ali i Skupštine grada Kragujevca koja je obezbedila pakete i jednokratnu pomoć od 50 000 dinara.

Bogdan, najmlađi od trojice sinova Ružice Vujičić, kaže da nije verovao da će se javiti toliko dobrih ljudi.

Mnogo toga mora da se uradi, kaže Ružica i dodaje da najpre treba uraditi potporni zid koji bi sprečio poplave u kući posle svake kiše.

Donatori su čuli Bogdanovu želju i obezbedili računar koji bi sledeće nedelje trebalo da stigne. On prosto ne veruje u mogućnost da se ostvari njegova želja o sopstvenoj sobi i kupatilu, koje bi dobio završetkom radova na kući.

Nadležni u Centru za socijalni rad zabrinuti su gde će Vujičići provesti još jednu zimu, ako se ne bude prikupilo dovoljno sredstava za sanaciju i završetak radova na započetoj kući.

Centar će zaposliti Milana Vujičića koji je i danas radio na građevini, jer s obzirom na to da je radno sposoban, porodica ostaje bez materijalne pomoći.

Na pozive brojnih donatora savetovali smo Ružicu Vujičić da otvori žiro-račun za donacije, međutim i to je potrajalo, jer nije imala novac da izvadi ličnu kartu neophodnu za otvaranje računa.

I taj posao je konačno završen, pa svi zainteresovani donatori pomoć za Vujičiće mogu uplatiti na tekući račun u “Oportjuniti banci”, a broj računa je 370-1001906-56.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: