Ljajić: Stiže paket za siromašne

Nikada do sada razgovori sa delegacijom MMF-a nisu toliko išli u prilog socijalnoj politici i bili toliko uspešni, ocenio je ministar Rasim Ljajić.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Nedelja, 30.05.2010.

09:39

Default images

Ministar rada i socijalne politike kaže za "Večernje novosti" kaže da da se gotovo ceo paket mera dogovoren sa MMF- om može nazvati socijalnim.

On je naveo da će preme tom dogovoru oko 6,5 milijardi dinara biti potrošeno na one kojima je to i najpotrebnije.

"Dogovoreno je da se sa dve milijarde pomogne radnicima u javnom sektoru i sa još dve penzionerima... Dodatna milijarda namenjena je za najnerazvijenije opštine kojima su prethodno smanjeni transferi, a još 1,5 milijardi biće utrošeno na klasična socijalna davanja", kazao je on.

Ljajić je kazao da će samohrane majke zahvaljujući tom dogovoru imati 20 odsto veće prihode i da će 252 miliona dinara biti izdvojeno za rad 69 narodnih kuhinja i za otvaranje novih deset do kraja godine.

"Taj novac biće sasvim dovoljan da narodne kuhinje nesmetano funkcioinišu, što nam je bilo veoma važno jer je za 50.000 ljudi, koliko se hrani u narodnim kuhinjama, to jedini obrok u danu", kazao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: