Albanski potpredsednik u Beogradu

Albanija smatra da je poseta potpredsednika njene vlade i ministra spoljnih poslova Iljira Mete Beogradu "istorijska", izjavio šef Metinog kabineta Dervišaj.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

13:00

Default images

Tokom dvodnevne posete zvaničnici će razgovarati "o odnosima dve zemlje, stabilnosti regiona i integraciji balkanskih zemalja u Evropsku uniju", rekao je Dervišaj.

Francuska agencija navodi da će tema razgovora biti i Kosovo i podseća da se radi o prvoj poseti jednog visokog albanskog zvaničnika Beogradu od 2005. godine, kada se s predstavnicima vlasti u Srbiji sastao tadašnji šef albanske diplomatije Kastriot Islami.

Iljir Meta posetiće sutra Beograd, gde će se sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, potpredsednikom Vlade Božidarom Đelićem i sa svojim kolegom, šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

Kako je rečeno agenciji Beta u ambasadi Albanije u Beogradu, Meta će prisustvovati i komemoraciji povodom godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: