Koštunica: Opozicija za izbore

Lider DSS-a Vojislav Koštunica kaže da sve opozicione stranke treba zajednički da rade na raspisivanju izbora kako bi građani odlučili ko treba da vodi Srbiju.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

00:41

Default images

U intervjuu za list "Danas“, Koštunica je istakao da promene u zemlji ne želi samo opozicija, nego pre svega građani, jer je, kako je rekao, "stanje u zemlji izuzetno teško i svakim danom postaje sve gore".

"Odgovornost za ovu agoniju je na Vladi koja nema snage i politiku da se nosi sa sve većim i težim izazovima sa kojima se Srbija suočava. Sve opozicione stranke treba zajednički da rade na raspisivanju izbora kako bi građani dali svoj sud ko treba da vodi Srbiju i izvuče je iz krize", rekao je on.

Lider DSS-a je ocenio da je vlast u Srbiji napravila grešku jer "nije održala otvoreni dijalog sa Evropskom unijom oko pitanja Kosova, već je pobegla u jeftinu demagogiju kako nikada neće priznati Kosovo".

Koštunica je kazao da ozbiljna vlada ne sme da beži od stalnog dijaloga sa EU u kome iznosi snažne argumente da je celovitoj Srbiji mesto u EU i da istovremeno kritikuje svaki potez koji je protivan srpskim legitimnim nacionalnim interesima.

Koštunica je kazao da u "poslednjih deset godina zastupa doslednu politiku prema EU koja je zasnovana i polazi od državnih i nacionalnih interesa".

"Tu se nijedno slovo od moje politike nije promenilo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: