Tadić: Današnja akcija – prva etapa

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je sa današnjim danom završena prva etapa borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

13:17

Default images

"Ovo nije akcija nijednog pojedinačnog ministarstva, već države Srbije i Savet za nacionalnu bezbednost izdao je jasne naloge koja državna institucija i koja služba treba da radi svoj deo posla", izjavio je predsednik Tadić povodom akcije "Morava", u kojoj je uhapšeno oko 500 osoba.

On je rekao da su građani u poslednjim mesecima svedoci da je država postigla značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ovaj napor države nastaviće se i u narednom periodu. Sve akcije se slivaju u dobro osmišljen plan koji treba da rezultira u najkraćem mogućem vremenskom periodu suštinskim uspehom u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, napor koji država Srbija ulaže kako bi se iskorenili organizovani kriminal i korupcija je možda važniji i od evropskih integracija, jer on je, zapravo, pretpostavka integracija. Uspeh u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije je, kako je naglasio, istovremeno i pretpostavka boljeg i sigurnijeg života građana i ekonomskog prosperiteta države.

"Mi ćemo nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Savet za nacionalnu bezbednost će nastaviti da vodi koordinaciju u vezi sa čitavim ovim procesom, sva ministarstva će raditi svoj posao", poručio je Tadić.

Predsednik Srbije čestitao je premijeru Mirku Cvetkoviću, nadležnim ministrima, šefovima službi bezbednosti i tužilaštvu na uspešno obavljenom poslu.

"Očekujemo da ćemo u najskorije vreme, sa reformom pravosuđa, imati suštinske i prave potencijele da okončamo ovaj proces koji treba da rezultira dugogodišnjim kaznama zatvora za nosioce organizovanog kriminala i korupcije u našoj zemlji", zaključio je predsednik Tadić.

Cvetković: Stvaramo bezbednu Srbiju

Predsednika Vlade Srbije Mirko Cvetković pozdravio je današnju akciju hapšenja velikog broja trgovaca narkoticima i kriminalaca.
Mirko Cvetkoviæ (FoNet, arhiva)
Cvetković je pozdravio akciju Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, pravosudnih organa u okviru Saveta za nacionalnu bezbednost koja je dovela do hapšenja velikog broja trgovaca narkoticima i kriminalaca, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Ovo je potvrda da se ova država, Vlada i sve njene službe kontinuirano obračunavaju sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko neće biti zaštićen ni pošteđen. Na dobrom smo putu da stvorimo Srbiju u kojoj će se svi osećati sigurno i bezbedno", rekao je premijer Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: