Pukanićev ubica uhapšen u Beogradu

Kako je za B92 potvrdio Ivica Dačić, u Beogradu je uhapšen Željko Milovanović Gavra, koji je osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića u Zagrebu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

22:32

Default images

Kako je za B92 potvrdio Ivica Dačić, srpska policija je u Beograd na dorćolu uhapsila Željka Milovanovića Gavru, koji je osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića u Zagrebu. Ministar je izjavio da je Milovanović bio naoružan, a u pištolju je bio metak u cevi. Ovo je drugo hapšenje vezano za ubistvo Ive Pukanića u poslednja dva dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su Željka Milovanovića, zvanog Gavra koga hrvatska policija sumnjiči da je na skuteru u dvorište lista „Nacional“ uneo eksploziv, koji je usmrtio Ivu Pukanića i Niku Franjića.

Pre toga iznajmio je stan preko puta Pukanićevog i pratio ga mesec dana.

Željko Milovanović je krajem oktobra boravio na području Doboja, ali policija Republike Srpske nije uspela da ga uhapsi.

Željko Milovanović je državljanin je Hrvatske, i Bosne i Hercegovine za kojim je izdata Interpolova poternica.

Rođen je u Hrvatskoj, a 2005. godine bio je nastanjen u Somboru.

Milovanović ima pozamašan policijski dosije.

Sedam godina bio je pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije.

Za njim, osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe, tragaju i sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Istraga je podneta protiv Svetozara Đurovića iz Crne Gore i Milenka Kuzmanovića iz Srbije, koji se povezuju sa Sretenom Jocićem - Jocom Amsterdamom.

Veljović: U Gavrinom iznajmljenom stanu pronađeno dosta oružja

Željko Milovanoviæ Gavra, Index.hr
Direkotor policije Milorad Veljović rekao je za B92 da je Milovanović uhapšen oko 22 h na Dorćolu u ulici Dunavski kej bb.

Veljović kaže da Milovanovića potražuju policije Hrvatske, Srbije i Republike Srpske za izvršenje najtežih krivičnih dela.

Odmah je urađen i pretres stana, koji je Milovanović iznajmio pre 4 dana, i tom prilikom pronađeno 2 škorpiona, 4 prigušivača, 4 pištolja i veća količina municije potvrdio je Veljović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: