Dinkić: Oprezno sa Telekomom

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić smatra da država treba da bude oprezna u privatizaciji velikih državnih preduzeća poput Telekoma.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2008.

15:49

Default images

Iako domaća ekonomija još nije osetila negativne efekte krize koja pogađa svetsko finansijsko tržište, Dinkić je najavio da će u zavisnosti od kretanja na svetskom tržištu, država pažljivo odabrati momenat za sprovođenje inicijalne javne ponude za Telekom.

Osim od privatizacije u narednom periodu Srbija očekuje veliki priliv novca i od stranih investicija. Dinkić smatra da su uslovi za njihov dolazak, politička i ekonomska stabilnost - već stvoreni.

"Imamo još jednu šansu u narednom periodu, a ona se ogleda u tome da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja ima ugovore u slobodnoj trgovini i sa EU i sa Rusijom i Ceftom, pokušavamo da napravimo isti sa aranžman Ukrajinom i Belorusijom. Pokušaćemo da postanemo destinacija za proizvodnju rada i izvoza", kaže Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Srbije.

Pored Telekoma, prve srpske kompanije čije bi akcije trebalo da se pojave na londonskoj berzi, u toku sledeće godine biće raspisan i tender za prodaju Galenike, a zatim i NIS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: