Utorak, 24.07.2007.

11:24

U Avganistanu ubijeno 75 talibana

Avganistanske i koalicione snage, koje predvode SAD, ubile su najmanje 75 talibanskih pobunjenika u sukobu na jugu Avganistana.

Izvor: Tanjug

Default images

Šest pripadnika međunarodnih mirovnih snaga u Avganistanu poginulo je, u međuvremenu, u odvojenim napadima, preneo je AP. Avganistanski vojnici, koji su juče upali u zasedu pobunjenika u južnoj provinciji Helmand, pozvali su u pomoć vazdušne snage koalicije, a u sukobu koji je usledio poginulo je najmanje 36 ekstremista, saopštila je koalicija.

Među avganistanskim i koalicionim snagama, kako je navedeno, nije bilo žrtava.

Koalicija je juče saopštila da je u istom području u prethodnom okršaju ubijeno najmanje 50 talibana.

U sukobu policije i pobunjenika koji su blokirali put koji povezuje provincije Uruzgan i Kandahar poginulo je 26 pobunjenika i dvojica policajaca, izjavio je zamenik šefa pokrajinske policije Vali Džan.

U Kandaharu je ubijeno 13 talibana, navelo je avganistansko Ministarstvo odbrane.

Nasilje u Avganistanu eskaliralo je u protekla dva meseca, a u sukobima je poginulo više od 3.500 ljudi, uglavnom pobunjenika.

Četiri američka vojnika izgubila su juče život u eksploziji bombe na putu u istočnoj provinciji Paktiki, izjavio je guverner provincije Muhamed Ekram Ahpelvak.

Norveška je saopštila da je jedan njen vojnik ubijen u provinciji Logar, a NATO je izvestio da je jedan vojnik poginuo na jugu Avganistana.

U Avganistanu je ove godine ubijeno 114 vojnika iz zapadnih zemalja, od kojih 54 Amerikanca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: