Ponedeljak, 23.04.2007.

09:50

Nastavak za "stečajnu mafiju"

Jedan od optuženih za učešće u stečajnoj mafiji Sekula Pjevčević izjavio da se protiv njega vodi montirani politički proces.

Izvor: Beta

Default images

Na današnjem suđenju u specijalnom sudu u Beogradu pripadnicima takozvane stečajne mafije beogradski biznismen je negirao sva krivična dela za koje se tereti u optužnici i optužio predstavnike Vlade i Narodne banke Srbije da su uticali na pravosudne organe da on nezakonito bude zadržan u pritvoru.

"Držanjem u pritvoru onemogućen sam da krivično gonim guvernera NBS Radovana Jelašića, za nezakonito oduzimanje dozvole za rad Kreditno-eksportnoj banci iz Beograda, čiji sam bio direktor, kao i za pokušaj uzimanja mita da bi se toj banci vratila dozvola" rekao je Pjevčević.

On je optužio i bivšeg guvernera NBS Mlađana Dinkića za učešće u "montiranom procesu" protiv njega.

"Dinkić je kao razloge za to isticao moju navodnu umešanost u postavljenje Jelice Živković na mesto direktora Poštanske štedionice, čime sam njega onemogućio da to mesto postavi Bojana Stanivukovića," rekao je Pjevčević.

On je, izjašnjavajući se o optužnici, koja ga tereti za 12 krivičnih dela, rekao da mu je u toku istražnog postupka nuđena nagodba ukoliko da izjavu kojom će teretiti suspendovanog predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića, ali da je to odbio.

Danas je iznošenje odbrane završila i jedna od 35 optuženih u aferi "stečajna mafija", Jasmina Kojić, koja je po struci advokat. Ona je negirala sve navode iz optužnice.

Suđenje pripadnicima "stečajne mafije" počelo je 22. januara, a o optužnici, podignutoj u oktobru prošle godine, do sada su se izjasnili suspendovani predsednik i sudija Trgovinskog suda Goran Kljajević i Delinka Đurđević, advokat Nemanja Jolović i direktor Eko produkta Milinko Brašnjović.

Bivši generalni direktor C marketa Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, dostavio je pismenu odbranu preko advokata.

Optuženi se terete za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja i da su, primajući i davajući mito, oštetili brojna društvena preduzeća i državu za više desetina miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: