Nedelja, 03.07.2022.

08:19

"Ako napadnete odgovor će biti momentalan"

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko zapretio je vojnom odmazdom svakome ko napadne njegovu zemlju jer rastu napetosti oko rata u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Lukašenko je, govoreći povodom 3. jula, beloruskog Dana nezavisnosti, izjavio da je naredio svojim oružanim snagama da gađaju "centre odlučivanja" zapadnih prestonica u slučaju napada na Belorusiju, poručivši "ne dirajte nas i mi nećemo dirati vas", prenela je beloruska agencija Belta.

. "Ako se samo usudite da napadnete, kao što oni planiraju, na jugu Gomelj ili rafineriju nafte Mozir, aerodrome i uzletišta u Lunjinecu ili Brestu, odgovor će biti momentalan. U jednoj sekundi! Imamo čime da odgovorimo", upozorio je Lukašenko.

On je dodao "da će odgovor biti nedvosmislen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: