Đacima CD sa Bože pravde

Uz komplet knjiga za prvi razred đaci će dobijati CD s himnom Bože pravde i Svetosavskom himnom, u izvođenju dečjeg hora.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.08.2006.

17:55

Default images

Zamenik direktora Zavoda za udžbenike Petar Pijanović kaže da izbor toga šta će biti na CD-u nije nametanje, već nešto što je primereno detetu i što bi ono u svom duhovnom i emotivnom korpusu trebalo da nosi čitav život.

"Prvo je himna Bože pravde, preporučena državna himna. Prema tome, dete, slušajući tu himnu, vezuje svoje emocionalno interesovanje za tekst himne, pesmu, melodiju, a sa druge strane, himna Svetom Savi sama po sebi se nameće, jer je Sveti Sava školska slava, a sa druge strane, reč je o jednoj ličnosti koja je neposredno vezana za same korene ili temelje onoga što predstalja srpsko utemeljenje države, crkve i, pre svega, škole", kaže on.

Prosečna cena udžbenika u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva je oko 250 dinara za osnovnu, a za srednju oko 350. Kompleti udžbenika za osnovnu školu se kreću od tri do četiri i po hiljade dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: