Pregovori: Cilj pomera rok?

Direktni pregovori zvaničnika Srbije i kosovskih Albanaca o budućem statusu Kosova i Metohije glavna su tema svih novina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2006.

07:20

Default images

Prema saznanjima Blica, Marti Ahtisari za sada nema zeleno svetlo za pisanje preporuke za rešenje statusa Pokrajine. Na tok pregovora i brzinu donošenja rešenja, kako kaže strani diplomata uključen u pregovore, uticaće konstruktivnost obe strane.

"Ako ni posle drugog ili trećeg sastanka stavovi nimalo ne budu približeni, Ahtisari će od Kontakt grupe dobiti odobrenje za preporuku rešenja. Ahtisari bi već u prvoj polovini septembra mogao da referiše pred Kontakt grupom. Ako vidimo da mogu da se dogovore, što je cilj, na rešenje se može čekati čak i tokom prvog dela sledeće godine", kaže sagovornik lista.

Politika piše da se u diplomatskim krugovima bliskim međunarodnim posrednicima saznaje da se ne očekuju iznenađenja, pa ni napredak u pregovorima. Ipak, kako je juče rekla Ahtisarijeva portparolka Hua Đijang, napredak je već to što će dve strane licem u lice razgovarati o statusu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: