"Sanader sredinom jula u Beogradu"

Premijer Hrvatske Ivo Sanader sredinom jula će posetiti Beograd, piše zagrebački Vjesnik, ne navodeći izvor informacije.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2006.

13:16

Default images

U tekstu se navodi da će Sanader s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom 13. jula otvoriti granični prelaz Bajakovo, izgrađen uz finansijcku pomoć Evropske komisije, a očekuje se da će na otvaranje doći i evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Sanader drugi put pravi posetu Beogradu, pošto je Koštunica posetio Zagreb, podseća list i dodaje kako će od brojnih tema na dnevnom redu najzanimljivije biti pitanje nestalih tokom Domovinskog rata, privredna saradnja dve države i razmena iskustava o približavanju evroatlantskim asocijacijama.

List navodi i da je tokom posete Koštunice Zagrebu dogovoreno da će se dva premijera češće sretati jer je za region izuzetno važno da Hrvatska i Srbija imaju dobre odnose. Hrvatska je preuzela i predsedavanje Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi, a na Sanaderovu posetu Beogradu treba gledati kao na hrvatsku inicijativu za nastavak saradnje u regionu, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: