Hrvatski državljani od subote mogu u SAD bez vize

Hrvatski državljani od danas mogu da putuju u Sjedinjene Američke Države bez vize.

Izvor: B92

Subota, 23.10.2021.

09:45

Hrvatski državljani od subote mogu u SAD bez vize
Depositphotos/tommasolizzul

Odluka se odnosi samo na građane koji u SAD odlaze u turističkom ili poslovnom aranžmanu, ne duže od 90 dana.

Američka ambasada u Hrvatskoj istakla je kako je članstvo u Programu izuzeća od vize (VVP) važan korak u daljnjem učvršćivanju ekonomske i sigurnosne saradnje zemalja.

"Neverovatno smo zadovoljni što hrvatski građani sada uživaju u mogućnostima putovanja u SAD bez viza", rekao je otpravnik poslova američke mabasade Mark Fleming.

"Ovo je bio dug, ali važan proces i pozdravljamo napore hrvatske Vlade da ispuni stroge zahteve našeg programa", dodao je Fleming.

Da bi ušla u Program izuzeća od viza (Visa Waiver Program), država mora da ispuni kriterijume iz sfere borbe protiv terorizma, provere zakona, imigracije, sigurnosti dokumenata kao i upravljanja granicom. Takođe, postotak odbijenih viza mora biti ispod tri posto, a to je Hrvatska tek nedavno ispunila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: