Četvrtak, 02.09.2021.

08:50

Američki general: "Uradite sve da Srbija uđe u NATO"

Američki general potpukovnik u penziji Majkl D. Barbero rekao je da bi SAD i NATO trebalo da urade sve da Srbija uđe u Alijansu.

Izvor: Kosovo online

Američki general:
Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

"Verujem da bi Amerika i NATO trebalo da učine sve što je moguće da olakšaju ulazak Srbije u NATO. Između NATO i Srbije postoji mnogo zajedničkih interesa, pa SAD i NATO treba da nastave ovaj dijalog sa Srbijom. Nadajmo se da će se kroz ovaj proces odnos između Srbije i Kosova normalizovati", kazao je Barbero u intervjuu za "Kosovo onlajn".

On je, takođe, prokomentarisao i povlačenje američke vojske iz Avganistana.

“Predsednikova odluka (Džoa Bajdena) da okonča američku misiju u Avganistanu do 1. septembra, i katastrofalan način na koji smo napustili Avganistan. Prvo, preporuka predsedniku je bila da zadrži 2.500 američkih vojnika u Avganistanu za podršku avganistanskim snagama. Da se ovaj plan sledio, ovih 2.500 vojnika nastavila bi da podržavaju avganistanske snage i sprečili bi talibane da zauzmu zemlju. Ove greške su bile dodatno pogoršane lošim izvršenim povlačenjem. Rezultati su bili katastrofalni: izgubili smo 13 hrabrih vojnika, mornara i marinaca; napustili smo nekoliko stotina Amerikanaca i napustili smo svoje avganistanske saveznike do strašne sudbine. Sve se ovo moglo izbeći", istakao je ovaj general potpukovnik u penziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: