Sreda, 16.09.2020.

09:35

Haradinaj ima novi zahtev

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: Kosovo online

Haradinaj ima novi zahtev
Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

Haradinaj je tražio da bude deo delegacije umesto kosovske ministarke spoljnih poslova i dijaspore Meljize Haradinaj Stuble i kosovskog ministra pravde Seljima Seljimija, prenosi Reporteri informaciju koju je izneo voditelj emisije "Debate Plus" na Televiziji Dukađini Ermal Panduri.

"Na sastanku sa Isom Mustafom i Fatmirom Limajem, Ramuš Haradinaj je zatražio da učestvuje u dijalogu i to je izazvalo nezadovoljstvo među članovima koji čine koaliciju", rekao je Panduri.

Analitičar Imer Muškoljaj kazao je da bi koalicija trebalo da ima poverenje u premijera za dijalog.

"Imam utisak da je ovo nametanje Ramuša Haradinaja, koji bi koristio priču da je navodno sprečio štetan sporazum. Smatram nerazumnim da političari koji nisu u vladi postanu deo delegacije“, rekao je Muškoljaj.

Analitičar Astrit Gaši ocenio je da je nerazumno da partijski lideri traže učešće u delegaciji.

"Haradinaj ima puno pravo da bude predstavljen u dijalogu jer je deo vlade, ali ne i da tamo odlazi“, rekao je Gaši.

Prvi potpredsednik vlade u kosovskoj vladi Besnik Tahiri, međutim, negira tvrdnje da je Ramuš Haradinaj tražio da bude učesnik dijaloga u Briselu.

Tahiri je rekao da Haradinaj traži svoja tri cilja na temu dijaloga.

"Ramuš Haradinaj nije tražio da bude prisutan u Briselu. Zahtevao je i zahteva da se ispune tri osnovna cilja u temi dijaloga. To je tražio u svojoj vladi kao premijer, ali i danas kao partner u vladi“, rekao je Tahiri za Indeks onlajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: