Iran izdao nalog za hapšenje Trampa VIDEO

Iran je izdao nalog za hapšenje predsednika SAD Donalda Trampa i još 30 osoba zbog sumnje da su umešani u napad na iranskog generala u Bagdadu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

13:30

Iran izdao nalog za hapšenje Trampa VIDEO
Foto: Epa/ JIM LO SCALZO

Ovo je tužilac u Teheranu Ali Alkasimer.

Posle dvogodišnje istrage, zaplenjena je veća količina otpada, uključujući i 700 kilograma električnog otpada i elektronske opreme, a uhapšeni članovi grupe sumnjiče se i za falsifikovanje dokumentacije u cilju vršenja nezakonitih aktivnosti, navodi se u saopštenju Europola, policijske agencije Evropske unije.

Krijumčari su u brodskim kontejnerima transportovali korištenu robu u koju se ubrajaju delovi vozila, predmeti za domaćinstvo, kao i ogromna količina električnog otpada i elektronske opreme, a rezultati istrage koju su sproveli nadležni u Španiji pokazuju da je elektronski otpad transportovan u nekoliko zemalja Afrike radi preprodaje.

Radi se o zastareloj i neupotrebljivoj opremi koja je prethodno prikupljana iz kontejnera za đubre i na ulicama, stoji u saopštenju.

Dok je pripremala carinsku dokumentaciju potrebnu za ovakve transporte, uključujući i lažne sertifikate za električne proizvode, uhapšena je i jedna državljanka Italije.

Tokom pretprošle i prošle godine, kriminalna grupa je iz luke u Tenerifima ka nekoliko afričkih zemalja 138 puta prebacila ovakvu robu, a ukupna količina prokrijumčarenog opasnog otpada tokom tog perioda procenjuje se na 2,5 tona, od čega je više od 750.000 kilograma činio otpad koji potiče iz električne i elektronske opreme, navodi se takođe u saopštenju Europola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: