Austrijski pripadnik Kfor-a zaražen korona virusom

Jedan austrijski vojnik u sastavu međunarodnih snaga Kfor na Kosovu razboleo se od korona virusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Austrije.

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2020.

16:31

Austrijski pripadnik Kfor-a zaražen korona virusom
Foto: Gettyimages/Carsten Koall Stringer

Portparol Ministarstva Mihael Baer rekao je agenciji APA da u austrijskom kontingentu ima jednog obolelog koji će u utorak ili sredu biti prebačen u Austriju.

Naveo je da njegovo prebacivanje "čista mera predostrožnosti", jer je medicinsko snabdevanje u Austriji bolje nego na Kosovu.

Bauer je negirao da će sada svih oko 300 pripadnika austrijskog kontingenta pri Kfor-u biti testirano na korona virus, dodajući da su sve osobe iz okruženja obolelog izolovane.

On je podsetio da je austrijska vojska ove nedelje u Austriju vratila sve vojnike iz međunarodnih misija koji pripadaju rizičnoj grupi. Ta mera se, kako je naveo, pokazala ispravnom, jer se sada u misijama nalaze samo još fizilčki spremni i mlađi vojnici, odnosno oni koji nemaju nikakva ranija obolenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: