Ponedeljak, 20.01.2020.

14:42

Pištolji i opijati u autobusu na liniji Beograd-Budimpešta

Carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja malokalibarskog pištolja, vazdušnog pištolja, kao i lekova i marihuane otkrivenih kod putnika jednog autobusa.

Izvor: Tanjug

Pištolji i opijati u autobusu na liniji Beograd-Budimpešta
Ilustracija: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Oni su u saradnji sa policijom 17. januara 2020. godine otkrili pokušaj krijumčarenja nedozvoljene robe na izlazu graničnog prelaza Horgoš.

Oružje, lekovi i manja količina marihuane otkriveni su kada je na red za kontrolu došao autobus domaćeg prevoznika koji saobraća na liniji Beograd - Budimpešta.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač je u svoje ime i u ime putnika odgovorio da svi sa sobom nose samo lični prtljag.

Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju autobus i putnike, pa su tako u postavi jakne koju je 41-godišnji bugarski državljanin nosio na sebi, pronašli malokalibarski pištolj marke ''ALFA 620'' sa 5 pripadajućih metaka kalibra 6mm.

Daljom kontrolom, na sedištu istog putnika, u njegovoj ručnoj torbici, carinici su pronašli više od 1.000 tableta leka ''Rinasek 60mg'' koji se koristi u lečenju alergijskog rinitisa, 19 tableta leka ''Indapamid 2,5mg'' koji se koristi pri lečenju hipertenzije i 319 tableta u rinfuzu za koje je putnik rekao da se takođe radi o ''rinaseku''.

U istom autobusu zatekao se još jedan putnik, 31-godišnji Čeh, u čijem prtljagu je otkriven vazdušni pištolj marke ''Bereta Gardone'' sa pripadajućom municijom (15 metalnih kuglica).

U istu putnu torbu, putnik je zapakovao i plastičnu posudu sa poklopcem u kojoj se nalazila manja količina marihuane.

Oba putnika su zajedno sa oružjem i marihuanom predata policiji koja će protiv njih podneti krivičnu prijavu zbog pokušaja krijumčarenja oružja i opijata, dok je carina pokrenula prekršajni postupak zbog neprijave lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: