Kontraofanziva Kurda, povratili Ras al-Ajin, napali Tel Halaf

Kurdske "Jedinice za zaštitu naroda" preuzele su kontrolu u Ras al-Ajinu posle kontraofanzive pokrenute nakon što su turske trupe zauzeei ovaj pogranični grad.

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2019.

10:54

Kontraofanziva Kurda, povratili Ras al-Ajin, napali Tel Halaf
Foto: Tanjug/AP/Lefteris Pitarakis

Kako prenosi TAS, pozivajući se na lokalne medije, Kurdi i naoružane jedinice sirijske opozicije koje podržavaju Tursku u njenoj vojnoj operaciji vode intenzivne borbe na obodima gradova.

Jedinice Kurda trenutno napadaju obližnji grad Tel Halaf, koji je pod kontrolom takozvane Slobodne sirijske vojske.

Izveštaji o sukobima stižu i iz pograničnog grada Kobanea, koji se nalazi na istočnoj obali reke Eufrat.

Juče su kurdske trupe osujetile plan turskih saveznika da preseku strateški put koji prolazi duž granice i povezuje sirijski ekonomski centar Alep sa gradom Al Hasaka u istoimenoj provinciji.

Kako se navodi, napad turskih snaga i njihovih saveznika je odbijen.

Jedinice sirijske armije su došle do puta u blizini grada Tel Tamer, koji se nalazi oko 30 kilometara od granice i razmestile su se na severu provincije Al-Hasaka u dogovoru sa Kurdima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: