Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru

Džefri Epstajn, milioner i finansijer optužen za seksualno iskorišćavanje maloletnica ubio se u zatvoru, javlja "Ej-Bi-Si Njuz".

Izvor: B92

Subota, 10.08.2019.

15:19

Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru
Foto: EPA-EFE/New York State Division of Criminal Justice

Izvori su za "Ej-Bi-Si Njuz" rekli da je on u subotu ujutro počinio samoubistvo, a njegovo telo je izneto iz ćelije i odvezeno u njujoršku bolnicu.

Prema novim saznanjima, Epstajnu je bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je jutros oduzeo sebi život u federalnom zatvoru u Njujorku, prenosi AP, pozivajući se izvor upoznat sa dešavanjima koji je želeo da ostane anoniman.

U prvom trenutku nije bilo jasno da li je bio isključen iz programa nadzora protiv samoubistva u zatvoru Metropoliten na Menhetnu. Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn je optužen za trgovinu ljudima i bio je u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula na aerodromu u Njujorku, pri povratku iz Pariza

On se na sudu izjasnio da nije kriv za optužbe.

Pre dve nedelje 66-godiššnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvršši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umesto zaprećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 meseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika.

On se teretio da je stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloletnih devojčica od 2002. do 2005. godine.

Kako prenosi agencija AP, bio je prijatelj bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Američki državni tužilac Vilijam Bar naredio je danas državnoj inspekciji da otvori istragu o samoubistvu finansijera Džefrija Epstajna u zatvoru u Njujorku, prenosi AP, dodajući da FBI takodje sprovodi istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: