Vučić proglasio pobedu lista pod svojim imenom

Predsednik SNS Aleksandar Vučić je konferenciji za medije u sedištu SNS izneo podatke o rezultatima lokalnih izbora u četiri opštine u Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 16.12.2018.

21:51

Vučić proglasio pobedu lista pod svojim imenom
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

On je proglasio ubedljivu pobedu SNS u svim opštinama i to je jedina, zasad, dostupna procena rezultata izbora, pošto portal Republičke izborne komisije, bar u nedelju uveče, nije bio u funkciji.

Kako je dodao, izbori nisu laki “jer smo pritisnuti spolja zbog Kosmeta i iznutra verbalno i fizički”.

“O tome neću večeras, govoriću o tome sutra i službeno, govoriće i gospodin Nebojša Stefanović i predstavnici drugih organa SNS”, rekao je Vučić.

Kako je Vučić naveo, pod njegovim imenom na izborima u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata, a Savez za Srbiju 9,57 odsto, ili, u mandatima, SNS 27 mandata, a SZS - četiri.

U Doljevcu je Vučićeva lista, kaže Vučić, osvojila 83,4 odsto glasova birača, a u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata.

Dodao je i da je Savez za Srbiju osvojio je 9,57 odsto ili 4 mandata, dok su cenzus prešle Grupa građana "Jedan tim" sa 7,24 odsto i SPS sa 6,37 odsto imaće po dva mandata.

U Doljevcu je Vučićeva lista osvojila 83,4 odsto, a cenzus su presle Jedinstvena Srbija sa nešto više od šest odsto, i SPS sa 5,52 odsto.

U Kladovu je Vučićeva lista osvojila 59 odsto, dok su cenzus prešle SPS i PUPS.

Na izborima u Kuli lista pod Vučićevim imenom osvojila je 59,68 odsto glasova ili 20 mandata.

SPS je dobila 11,1 odsto, ili pet mandata, Grupa građana "Kritična masa" 8,9 odsto i POKS 6,67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: