Požari i dalje prete Švedskoj FOTO

Švedski zvaničnici saopštili su da šumski požari i dalje predstavljaju ozbiljnu pretnju zbog toplog i suvog vremena koje otežava napore vatrogasaca da ih ugase.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2018.

17:41

Požari i dalje prete Švedskoj FOTO
Foto: Tanjug/AP

Operativna direktorka Švedske civilne agencije za nepredviđene situacije Brita Ramberg, a koja koordiniše napore gašenja požara, izjavila je da je rizik od novih požara izuzetno visok na jugu Švedske, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP
Kako se navodi, za sada nema ni povređenih ni mrtvih.

Kao ispomoć Švedskoj danas je doslo desetine francuskih vojnika kako bi pomogli međunarodnim snagama u gašenju oko 50 šumskih požara koji gore od prošle nedelje u centralnom i zapadnom delu Švedske, ali i na arktičkom severu.

Francuska, Italija i Norveška poslale su avione sa vodenim bombama, helikoptere i osoblje, Nemačka, Litvanija i Portugal takođe su obećale pomoć, dok je Poljska poslala 139 vatrogasaca i 44 vatrogasnih kamiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: