Oglasio se Putin: Osudio napad, spomenuo Jugoslaviju

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je snažno osudio napad na Siriju.

Izvor: B92

Subota, 14.04.2018.

09:51

Oglasio se Putin: Osudio napad, spomenuo Jugoslaviju
Foto: Tanjug/AP

On je upozorio da sadašnja eskalacija situacije oko Sirije ima razoran uticaj na celokupan sistem međunarodnih odnosa.

"Istorija će sve staviti na odgovarajuće mesto, a već je stavila posle teške odgovornosti Vašingtona za krvave kaznene mere protiv Jugoslavije, Iraka i Libije", rekao je Putin, saopštio je Kremlj, prenosi Tass.

Putin je naveo da Rusija saziva hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o agresivnim akcijama SAD i njihovih saveznika u Siriji.

"Rusija snažno osudjuje napad na Siriju, gde ruski vojnici pomažu legitimnoj vladi u ratu protiv terorizma", istakao je ruski predsednik.

Putin je zaključio da "SAD svojim akcijama sve više pogoršavaju humanitarnu katastrofu u Siriji, donose patnje civilima i zapravo povladjuju teroristima, koji sedam godina kinje sirijski narod i izazivaju novi izbeglički talas iz te zemlje i regiona kao celine".

Pročitajte još:

Napad na Siriju, delovale SAD, VB i Francuska

Pojavili se prvi snimci vazdušnih udara u Siriji VIDEO

"Jutro otpora": Asad stigao na posao VIDEO

Rusija: Napad na Siriju neće ostati bez posledica

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: