Inicijativa da Oliver Ivanović dobije ulicu u Beogradu

Advokat Vlatko Sekulović podneo je Komisiji za spomenike i nazive trgova ulica - inicijativu za imenovanje ulice u Beogradu po ubijenom Oliveru Ivanoviću.

Izvor: B92, Kossev

Nedelja, 04.02.2018.

15:15

Inicijativa da Oliver Ivanović dobije ulicu u Beogradu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Kako javlja portal "KoSSev", Sekulović predlaže da se ulica "Nova 501" na Vračaru preimenuje u "Ulica Olivera Ivanovića".

"Nadam se da će inicijativa biti prihvaćena bez obzira na to ko bude pobedio na izborima u Beogradu 4. marta 2018. godine," napisao je Sekulović na svom Facebook pofilu, uz objavljene fotografije podnete inicijative.

"Mislim da toliko dugujemo Oliveru - da se ne zaboravi njegov lik i delo," dodao je.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: