Uzbuna: Britanci digli avione da presretnu Ruse

Dva aviona britanskih kraljevskih snaga dobila su hitan nalog da polete i presretnu dva ruska aviona koja su se približila britanskom vazdušnom prostoru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

12:22

Uzbuna: Britanci digli avione da presretnu Ruse
Ilustracija, Getty Images

Borbeni avioni tipa "tajfun" uzleteli su iz baze Losimaut, u Škotskoj, jutros pre 09.30 po lokalnom vremenu. Portparol Britanskih kraljevskih avio-snaga (RAF) potvrdio je da je uključen "brzi alarm" i da su britanski avioni poleteli ka ruskim.

Britanski borbeni avioni zatim su i stigli do zore britanskog interesa i presreli dva ruska bombardera iznad Severnog mora.

Portparol RAF-a je izjavio da su britanske avio snage prvo bile obaveštene "od prijateljskih zemalja" o približavanju ruskih bombardera, pre nego što su doneli odluku da podignu "tajfune".

On je ipak podvukao da ni u jednom trenutku ruski avioni nisu ušli u vazdušni prostor Britanije, preneo je BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: