Zaev stigao u Beograd, dočekao ga Nenad Popović FOTO

Premijer Makedonije Zoran Zaev, koji će se sutra sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, stigao je na aerodrom "Nikola Tesla".

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 20.11.2017.

18:40

Zaev stigao u Beograd, dočekao ga Nenad Popović FOTO
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Zaeva je na aerodromu dočekao ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Kako je ranije najavljeno, teme razgovora sutrašnjih susreta biće unapređenje bilateralnih odnosa dve zemlje, evropski put Srbije i Makedonije i jačanje ekonomske saradnje.

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
Vlada Srbije je saopštila da će premijeri Srbije i Makedonije razgovarati o načinima za unapređenje odnosa dveju zemalja, evrointegracijama, kao i jačanju ekonomske saradnje.

Delegacije dve vlade će nakon toga održati plenarnu sednicu, nakon čega je predviđena konferencija za novinare premijera Makedonije i Srbije, Zorana Zaeva i Ane Brnabić.

Delegaciju Vlade Makedonije, koju predvodi Zaev, posle toga će primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo je prva poseta Zaeva Srbiji od izbora za premijera i višemesečne napetosti u odnosima dve zemlje koja je kulminirala krajem avgusta povlačenjem kompletnog diplomatskog osoblja ambasade Srbije u Skoplju zbog navodnog "agresivnog obaveštajnog delovanja" protiv interesa Beograda.

Tenzije su opale posle sporazuma koji su Zaev i srpski predsednik Aleksandar Vučić postigli 23. avgusta u telefonskom razgovoru saglasivši se da ubuduće nesuglasice treba rešavati isključivo dijalogom. Makedonski premijer potom se 26. avgusta u Draču sastao i sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, a 31. avgusta ambasadorka Srbije se vratila u Skoplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: